FAQ


Co by vás mohlo zajímat:
Jakým způsobem je z kokosového oleje odstraňována jeho charakteristická vůně?
Působením tepla. BIO kopra (sušená kokosová dužnina) s přibližně 14% vlhkostí se lisuje při 190C stupních. Poté je kokosový olej zahříván na 90 – 100 0C. Díky zahřátí a vakuové extrakci mizí typické kokosové aroma.
Výsledný olej je 100% organický a obsahuje okolo 50% vzácné kyseliny laurové. Dalších 50% tvoří ostatní hodnotné mastné kyseliny jako kyselina kaprylová, kyselina myristová a další.

Oba jsou v BIO kvalitě, ale proces jejich výroby se liší. Extra panenský kokosový olej po vylisování a filtraci neprochází již žádnými dalšími úpravami. Takovýto olej si zachová svou přirozenou, charakteristickou chuť a vůni.

Kolikrát může být kokosový olej při smažení zahříván?
Olej můžete zahřát až 50x (čas od času je však třeba jej přefiltrovat).